De leidsters van Noppie Kinderopvang

Vanessa Verhoeven

Vanessa Verhoeven

  /  eigenaar

Graag stel ik mezelf even voor; ik ben Vanessa Verhoeven de oprichtster van Noppie Kinderopvang.
Opgegroeid in Maastricht, maar altijd met veel natuur en ruimte omgeven, ontstond op vroege leeftijd veel waardering en respect voor het leven om me heen.

Vaak trokken we er op uit de natuur om ons te laten verwonderen door de schoonheid om ons heen. Ik vond en vind het nog steeds heerlijk om omgeven te zijn met dieren en bloemen.

Na het afronden van de Vrije School en de Kunstacademie was het tijd om de wereld te ontdekken. Dit heb ik dan ook gedaan door de wereld rond te reizen met mijn rugzak.
Met al deze ervaringen kwam ik weer terug in Maastricht en hier ontstond het idee om een kleinschalige kinderopvang te starten. Een plek waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, maar ook kunnen ontdekken. Een huiselijke omgeving waar zorg en detail is en respect voor elkaar en onze omgeving.

Samen genieten van alle moois om ons heen!

Liefs Vanessa

Marloes Claessen

Marloes Claessen

  /  locatiehoofd

Hoi, mijn naam is Marloes Claessen. Ik ben opgegroeid op het platteland in de achterhoek. Nadat ik daar mijn opleiding Pedagogisch Medewerker had afgerond ben ik voor de liefde naar Maastricht verhuisd. Inmiddels is hier een zoontje bij gekomen.

Ik zie het als een meerwaarde wanneer er kleinschalige opvang geboden kan worden voor onze kleine ukkies. Tijd en aandacht voor ieder kindje, dat staat bij mij voorop! Het persoonlijke contact met ouders/verzorgers vind ik net zo belangrijk als het contact met de kinderen bij Noppie. Het geeft mij voldoening wanneer ik zie dat kinderen plezier hebben, genieten van het moment en leren van wat er gebeurd of gedaan wordt. Ik wil mijn bijdrage bieden door de kinderen te respecteren en op eigen tempo te laten ontwikkelen, ondersteunen en positief stimuleren.

Tot ziens bij Noppie!
Groetjes, Marloes

Stefanie Oord

Stefanie Oord

  /  pedagogisch medewerker

Hi, Ik ben Stefanie Oord. Geboren in het oosten des lands. Als kind was ik bijna elke dag tussen de paarden en het stro te vinden en nog steeds ben ik het liefste buiten, met mijn laarzen in de modder.

Mijn studie aan de academie voor beeldende kunsten bracht me naar Maastricht. Het werkveld bleek echter niet bij mij te passen.
In mijn zoektocht naar wat ik nu echt wilde, kwam ik op het pad van de kinderen terecht. Wat voor mij voorop staat, is dat het kind zijn eigenheid kan laten zien en de wereld om zich heen kan ontdekken in zijn of haar eigen tempo. Zodat ze uiteindelijk hun eigen weg kunnen gaan en hun hart durven te volgen. Graag wil ik daar ondersteuning in bieden, vandaar dat ik me omschoolde.
Toen Noppie op mijn pad kwam, viel alles op zijn plek. Een plek waar we in huiselijke sfeer de kinderen meenemen op ontdekkingstocht en waar ik mijn creativiteit ook nog eens kwijt kan.

Ik ontmoet jullie graag bij Noppie!

Anna Dassen

Anna Dassen

  /  pedagogisch medewerker

Hallo, ik ben Anna Dassen. Zelf ben ik opgegroeid in Eindhoven. Met het gezin gingen we vaak naar familie in Zweden waar we veel buiten waren. We trokken de bossen in, bouwden hutten en vlotten, zwommen en hielpen mee in de moestuin.

Toen ik mijn grote liefde ontmoette, ben ik naar Limburg verhuisd waar ik in 2014 afstudeerde als pedagoge aan de hogeschool in Sittard. Een jaar lang heb ik een eigen kleinschalig kinderdagverblijf gehad in Eindhoven. Maar met de komst van mijn zoontje Daniël (2014) bleek privé en werk in combinatie met de afstand niet meer te combineren. Na de geboorte van mijn tweede kindje Julia (2016) wilde ik heel graag weer aan het werk.
Bij Noppie heb ik mijn plek helemaal gevonden. Werken in een kleinschalige kinderopvang sluit helemaal aan bij mijn eigen levensbeschouwing. De connectie met de natuur en seizoenen, het biologische eten, de natuurlijke materialen en natuurlijk de individuele aanpak.

Tot snel!
Anna

Kiki Schoenmakers

Kiki Schoenmakers

  /  pedagogisch medewerker

Hallo allemaal! Ik ben Kiki Schoenmakers. Met trots geboren en getogen in Maastricht. Ik heb zelf de mbo-opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond in 2019. Na een jaar als stagiaire te hebben meegelopen bij Noppie ben ik na het afronden van mijn studie als “echte juf” gestart.
Nu kan ik mijn kennis toevoegen aan een voor mij zo vertrouwde plek.

Vers in het werkveld leer ik heel veel bij Noppie. Op pedagogisch, maar ook op persoonlijk vlak. Naast dat ik de kinderen help in hun persoonlijke ontwikkeling, zie ik mijzelf ook groeien bij Noppie, dat vind ik prachtig om te zien.
Iedere dag op pad gaan met de kinderen, in en rond de omgeving wat ik zelf al zo liefheb, maakt het werk nog mooier. Plekken ontdekken en laten zien aan de kinderen, verhalen vertellen en samen de seizoenen en elkaar zien veranderen. Dat geeft mij veel energie. Rust, liefde en regelmaat, drie elementen die voor mij ver voorop staan en volledig tot zijn recht komen bij Noppie.

Inmiddels volg ik naast Noppie ook de associate degree opleiding tot pedagogisch educatief professional.

Ik zie jullie graag bij Noppie!
Veel liefs, Kiki