Het eten is biologisch, natuurlijk!

Gezonde en voedzame voeding is nodig om te kunnen groeien, waarbij biologische voeding geen resten bevat van bestrijdingsmiddelen en van hoogwaardige kwaliteit is. Het brood voor het middageten wordt dagelijks zelf vers gebakken

Elke dag gaan we op pad met de kinderen, de natuur in. Zelf ervaren hoe de seizoenen veranderen, zien hoe de bloesem zich ontpopt in de lente, de bloemen in bloei staan in de zomer, er een kleurenpalet van rood, geel en bruin zich aftekent in de herfst en uiteindelijk alles verdwijnt onder een sluier van wit.

Met de bakfiets als vervoersmiddel kunnen we er elke dag op uittrekken, onderweg wordt er vrolijk gezongen. De geur van de bloesem, de aanraking van het zachte mos, het geluid van vogeltjes en de smaken van sappig fruit. De natuur is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van het kind, het biedt alle aspecten om de zintuigen van het kind te prikkelen.

Het pedagogisch beleidsplan bevat naast focus op de individuele ontwikkeling en respect voor de natuur en elkaar, ook een aantal praktische toepassingen uit de antroposofie, al zijn deze vertaald naar de behoeftes en realiteit anno nu.

Noppie, moestuin