Een vertrouwde plek voor ieder kind

Bij Noppie Kinderopvang staat het kind centraal, ieder kind is uniek en mag zich op zijn eigen manier ontwikkelen. Wij bieden kinderen een prettige en vertrouwde plek in een huiselijke omgeving. Er zijn 12 kinderen bij ons per dag aanwezig. We werken met 4 vaste leidsters zodat er een sfeer van persoonlijkheid en vertrouwelijkheid ontstaat.

Wat kunt u van ons verwachten?

 • Kindgerichte benadering:
  in eigen tempo ontdekken en leren
 • Huiselijke omgeving:
  een warme en vertrouwde sfeer
 • Antroposofische uitgangspunten:
  begeleiding tot zelfkennis en kennis van de wereld
 • Biologische voeding:
  verse, gezonde en voedzame voeding
 • Natuuractiviteiten:
  samen op pad om de wereld te verkennen
Noppie, een vertrouwde plek voor ieder kind
Onze visie, antroposofie

Onze visie

Noppie kinderopvang heeft raakvlakken met de antroposofie. Wij laten ons leiden door het jaarritme, de seizoenen en de daarbijbehorende jaarfeesten.

Tastbaar en zichtbaar komt dit steeds terug door middel van de seizoenstafel in onze huiskamer. In de antroposofie staat de ontwikkeling van de eigen individualiteit van de kinderen voorop. De eigenheid van ieder kind vormt als het ware de basis voor de rest van het leven.

Op pad met de kinderen: zelf de wereld verkennen

Ervaren hoe de seizoenen veranderen. Zien hoe de bloesem ontpopt in de lente, de natuur in bloei staat tijdens de zomer, een kleurenpalet van bruin zich aftekent in de herfst en uiteindelijk alles verdwijnt in de winter onder een sluier van witte sneeuw. Met de bakfiets als vervoersmiddel kunnen we er elke dag op uittrekken.

De natuur is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van het kind. Het biedt alle aspecten om de zintuigen van het kind te prikkelen. Met eigen ogen zien hoe de lammetjes in de wei rondspringen, kliederen met zand en de aanraking van het zachte mos. De geur van bloeiende bloemen, het geluid dat de vogeltjes maken en de smaken van vers sappig fruit.

"Noppie kinderopvang reikt het kind ‘handvaten’ aan. Kinderen moet kunnen fladderen en vliegen om te kunnen groeien tot een eigen unieke persoonlijkheid."

Noppie, Zelf de wereld verkennen!
Gezond en Biologisch eten bij Noppie

Biologisch en gezond eten

Gezonde en voedzame voeding is nodig om te kunnen groeien. Biologische voeding bevat geen resten van bestrijdingsmiddelen en is van hoogwaardige kwaliteit. Het brood voor onze lunch wordt elke dag zelf vers gebakken.

Bij biologische boeren en telers staat de wisselwerking tussen natuur en de teelt van gewassen centraal. Biologische akkerbouwers hanteren de bodem als uitgangspunt, bewegen mee met de natuur en ondersteunen natuurlijke processen. De keuze voor verse, biologische en duurzame producten komt daarnaast ten goede aan het milieu en dierenwelzijn. Zo kunnen de kinderen bewust genieten.

Ons Team

Met aandacht en liefde zorgen de leidsters van Noppie Kinderopvang voor een veilige en prettige sfeer om de wereld te verkennen.

Inspectierapport & Pedagogisch Beleidsplan

Download hier het inspectierapport van GGD en het pedagogisch beleidsplan van Noppie Kinderopvang.